Ob 50-letnici Vere in luči smo prejeli tudi sporočilo in blagoslov papeža Frančiška! Bogu hvala za te blagodejne papeške besede.
»Nad vsem tem pa naj bo ljubezen, ki je vez popolnosti. In Kristusov mir naj kraljuje v vaših srcih, saj ste bili tudi poklicani vanj v enem telesu, in bodite hvaležni.« (Kološanom 3,14-15)
Ob 50. obletnici ustanovitve mednarodnega gibanja “Vera in luč” papež Frančišek pošilja svoje prisrčne očetovske pozdrave in izraža globoko veselje za vaše odgovorno in sočutno delo v dobro za osebe z motnjo v duševnem razvoju, njihove družine in prijatelje.
Sveti Oče upa, da bo ta pomembna obletnica še bolj pritegnila pozornost za to hvale vredno delo in bo priložnost za bolj odgovorno ljubezen do življenja do tistih, ki živijo v velikih težavah.
Ob svetih velikonočnih praznikih prosi papež Frančišek obilnih darov z nebes vsem, ki bodo sodelovali pri praznovanju tega dogodka. Naj bo to priložnost milosti in pristnega pričevanja evangelija.
Papež Frančišek srčno podeljuje svoj apostolski blagoslov vsem članom skupnosti in njihovim družinam, kakor tudi celotnemu gibanju.
Vatikan, 30. marec 2021
Kardinal Pietro Parolin, državni sekretar njegove svetosti