Danes je ta dan … naš dan … praznik luči, ki prinaša upanje, življenje … ki kaže pot. Tega se še posebej zavedamo v tem prav posebnem, koronskem času.

Tokratno voščilo je znova v video obliki a je, za razliko od božičnega, bolj glasbeno obarvan. Idejni vodja tega mini projekta je 

Pia Roblek, prijateljica iz VIL Tromostovje, montaža in tehnična obdelava je izpod rok Kristine Mlinarič. Pia je želela, da prijatelji pokažejo lučkam in staršem, kako pogrešajo srečanja in druženje z njimi in jim zapojejo eno pesem. Pa ne katerokoli ampak pesem Ti si ta luč sveta, ki je tako tesno povezana z našim današnjim praznikom. Odziv na Piino povabilo je bil zelo dober in tako v voščilu sodelujejo prijatelji/koordinatorji iz 9 različnih skupin, pridružil se je tudi br. Jurij in družina Mlinarič iz provincialnega sveta.
Naj to voščilo doseže lučke, starše, prijatelje, vse, ki so tako ali drugače povezani z nami. Kdor lahko, naj voščilo predvaja nekomu, ki nima dostopa do interneta ali pa ni spreten z njim in mu v imenu prijateljev VIL zaželi čudovit praznik luči. Voščilu se iz srca pridružujemo tudi člani provincialnega sveta VIL.
Ti si ta luč sveta, biser poslan z neba,
ki razsvetljuješ nas …
Ti si kot zvezda v temi, svetilnik sredi noči,
ti si kot ogenj žareč, ki iz ljubezni gori,
da je vsem toplo.
Hvala Jezusu, da nas greje in nam pomaga čakati dan, ko se znova snidemo.
Br. Jurij Štravs, duhovni asistent slovenske province VIL sporoča: “Tako rad bi vas še enkrat v življenju objel s tistim lučkarskim objemom, ki je za na Unescov seznam nesnovne duhovne dediščine!”
V duhu vas vse trdno objemamo!
prijatelji in člani provincialnega sveta VIL