Zakaj duhovne vaje Vere in luči?

Vabilo na duhovne vaje

Ko sem šla leta 1997 v Milano na prve duhovne vaje Vere in luči (vodil jih je Jean Vanier, zbrani smo bili iz vsega sveta, bilo nas je 65…) sem narodnemu koordinatorju (takrat sta bila David in Irena Brecelj) obljubila skrb, da bom vse, kar bomo tam spoznali, živeli, prenesla v Slovenijo. Obljubo sem vzela zares in je zame sveta. Ne le zaradi sebe, ampak in predvsem zaradi vseh udeležencev. Vedno znova se trudimo nekaj dni preživeti še bolj poglobljeno.

Jezus je moral iti v puščavo, Jean vedno znova poudarja, da se je kdaj treba umakniti…. In prisluhniti Jezusu. Prav zato so duhovne vaje.

Pomeni, da kot družina zjutraj vstanemo in se obrnemo k Jezusu, mu prisluhnemo (prisluhnemo duhovnemu nagovoru)…smo z njim vsaj malo v tišini, potem v pogovoru v mali skupini (mali družini) razgrnemo svoje misli, svoje srce, da skupaj pripravimo sveto mašo, jo darujemo,… da sedemo skupaj za mizo, da skupaj zapojemo Angelček varuh moj zvečer….

Letošnje duhovne vaje Vere in luči bodo v bistvu lučkarska priprava na evharistični kongres, zato posebej vabljeni vsi, ki imate radi JEZUSA!

Začnemo v četrtek, 15. aprila, (zbiranje ob 18.00 uri) in končamo v nedeljo po kosilu. Cena bivanja: 60 EUR odrasli (študentje in dijaki imajo polovični popust – seveda tudi LUČKE) S seboj poleg Svetega pisma, beležke, primerne obleke in obutve, prinesite rjuhe ali spalke in vse, kar vsak dan potrebujete.

Na voljo je še nekaj mest, posebej še vabimo mlade prijatelje.

Sicer pa vas vse vabim k molitvi, da bodo duhovne vaje Jezusu všeč, nam pa v blagoslov in preko nas vsem slovenskim lučkarjem.

Rozi Ternik